O učesnicima projekta

 

Polazna stranica
Biblija
Indeks tema
Konkordans
O nama
Kontakt

 

Iza ovog sajta ne stoji ni jedna verska zajednica niti bilo kakva organizacija, već pojedinci čiji je jedini motiv da približe ljudima Božju reč. Međutim, pošto uvek ima ljudi kojima je bitnije ko radi nego šta se radi, treba napisati da su osobe koje stoje iza ovog sajta po veroispovesti adventisti sedmog dana. Da li ovaj sajt propagira Bibliju ili adventizam, pregledajte ga pa prosudite sami.

Prvobitna ideja za unos Svetog Pisma u računar i izradu programa za pretraživanje potekla je od Zorana Jovanovića, diplomiranog teologa iz Negotina.

Unos u računar Svetog Pisma, prevoda Daničić-Karadžić, izvršilo je nekoliko desetina mladih vernika Hrišćanske adventističke crkve iz cele Jugoslavije. Njihov jedini motiv bio je da doprinesu širenju Božje Reči. Najveći doprinos dali su mladi iz Beograda i iz Negotina, pa i iz Vojvodine.

Koordinatori unosa teksta bili su mr. Milan Bajić i dipl. inž. elektrotehnike Aleksandar Stojković.

Korekturu ijekavske varijante teksta izvršili su Dragan Đorđević i Dragan Kršić, obojica iz Beograda.

Složen i odgovoran zadatak lekture ekavske varijante teksta poveren je Gordani Komnen, diplomiranom filologu iz Beograda.

Kontrolor obe varijante teksta je Aleksandar Stojković.

Više informacija o programima možete pročitati na posebnoj stranici koja govori o tome.


Zahvalnost

U ime ekipe, želim da zahvalim najpre Bogu što nam je dao hrabrosti da započnemo tako veliki posao i što je On doveo ovaj posao do konkretnih rezultata. Zatim, želim da zahvalim svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovom projektu, pogotovo u unosu teksta. Svačiji doprinos, makar u ljudskim očima izgledao mali, vrlo je vredan ako dolazi od iskrenog srca. I na kraju, mada ne i najmanje bitno: želim da zahvalim na razumevanju i strpljenju supružnicima i drugim članovima porodica članova ekipe: Jasmini, Dragici, Ljubici, Aranki i svima ostalima.

Aleksandar Stojković

Polazna stranica | Biblija | Indeks tema | Konkordans
O nama | Kontakt