Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

131    Smrt naših dragih   (Vesna, 3.11.2003 16:39:36)

  Umrli su mi i tata i mama u roku od dva meseca. Bili su sjajni. Sta mogu da uradim za njih i za sebe? Neutesna sam!Odgovor:

Postovana Vesna, imam puno razumevanje za Vas bol i tugu. Zaista je strasno za tako kratko vreme izgubiti oba roditelja. Zelim odmah da Vas podsetim da je veoma dobro sto niste zaboravili na Nebeskog Oca koji ima puno razumevanje za sve nas i koji zna odgovore na sva nasa pitanja, ali cemo ih dobiti tada kada On zna da je to najbolje za nas. Budite sigurni, iako je sve to tako bolno, Bog to nije dozvolio da se dogodi zato da bi Vam naneo bol. Zelim da Vam skrenem paznju na jednu veoma vaznu istinu. Iza svakog zla koje nam se dogodi mimo nase volje i nase licne greske nalazi se jedno mnogo vece dobro, za koje cemo mozda saznati tek u vecnosti.

Na Vase pitanje sta mozete uciniti za svoje roditelje i sebe, kazao bih Vam sledece: za roditelje, na prvi pogled, ne mozete uciniti nista. Sve sto se moze za nekoga uciniti, to je moguce samo dok je ziv. Medjutim, za sebe mozete uciniti mnogo. Nadjite sto pre Sveto Pismo, u Novom Zavetu pronadjite Jevandjelje po Jovanu i citajte u 5. poglavlju od 25-28. stiha. Citajte takodje celo 11. poglavlje Jevandjelja po Jovanu, obratite posebnu paznju na stihove 25 i 26. Takodje citajte 1. Poslanicu Korincanima, celo 15. poglavlje. U tim poglavljima cete otkriti srz hriscanske religije i sustinu vere u Isusa Hrista a to je VASKRSENJE IZ MRTVIH. Ako budete svim svojim srcem verovali u Isusa Hrista kao svog licnog spasitelja i sledili Njegovo ucenje, ucinicete najvece delo za sebe i svoje roditelje: u dan vaskrsenja Vi cete se sa njima sresti i tako biti zauvek zajedno, kao sto nam kaze u 1. Solunjanima poslanici 4. poglavlje od stiha 13 pa do kraja poglavlja. Molim Vas, nemojte ovu preporuku olako shvatiti, potrudite se i sa paznjom procitajte ove tekstove.

Sa postovanjem,

Bogdan BibulovicDraga Vesna, primite moje iskreno saucesce. I ja prolazim kroz slicnu situaciju tako da bar donekle razumem Vas bol. Tekstovima Biblije koji su vec navedeni dodao bih jos jedan. U tom tekstu je zapisano Bozje obecanje o onome sto ce se dogoditi na kraju istorije ovog sveta: "I Bog ce otrti svaku suzu od ociju njihovih, i smrti nece biti vise, ni placa, ni vike, ni bolesti nece biti vise" (Otkrivenje, 21. glava, 4. stih)! Iako Vam je sada tesko, uz Bozju pomoc mozete imati sigurnost da cete u dan vaskrsenja ponovo sresti svoje roditelje!

Molim Vas da procitate sledeca dva teksta, u kojima se, na osnovu Biblije, govori o nadi u vaskrsenje nasih bliznjih:
  • "S nadom u besmrtnost"
  • "Sta posle smrti?".

    Ta dva teksta su dve lekcije Dopisne biblijske skole, koja je besplatni vodic za licno proucavanje Biblije i moze Vam pomoci da bolje upoznate svog Spasitelja, Njegova obecanja i Njegovu volju za nas. Vise o Dopisnoj biblijskoj skoli mozete saznati na web sajtu www.biblijagovori.info.

    A.S.
  •