Tehnički detalji u vezi PDF dokumenata

 

Polazna stranica
Biblija
Indeks tema
Konkordans
O nama
Kontakt

 

Da biste čitali PDF dokumente sa ovog sajta potreban Vam je Adobe Acrobat Reader, verzija 2.1 ili novija.

Osim toga, u cilju smanjenja veličine PDF fajlova, korišćeni fontovi NISU sadržani (»embedded«) u njima. Da biste korektno videli PDF fajlove, treba odavde da preuzmete fontove (0.2 MB) i da ih instalirate u svoj sistem.

Uz PDF dokumente koji sadrže tekst Svetog Pisma priložen je (u zasebnoj arhivi) indeks za pretraživanje, koji Vam omogućava da tražite određenu reč ili frazu kroz celo Sveto Pismo. Taj indeks nema nikakve veze sa programima za pretraživanje koji se pominju na ovom sajtu. Štaviše, pomoću indeksa i ljudi koji nemaju te programe mogu ostvariti neka najosnovnija pretraživanja koristeći opcije Acrobat Reader-a.

Međutim, ne mogu sve varijante Acrobat Reader-a da koriste takav indeks. Tipičan Acrobat Reader ima samo Find opciju koja vrši pretraživanje samo kroz trenutno otvoreni PDF dokument; takvim Reader-om moći ćete da čitate tekst Svetog Pisma, ali ne i da koristite indeks za pretraživanje. Da biste koristili indeks morate imati Acrobat Reader with Search (bez obzira na broj verzije), dakle Reader sa dodatnim mogućnostima za pretraživanje.

Sa ovog sajta možete preuzeti Acrobat Reader 4.05 with Search za Windows 95/98/NT (6.6 MB), ili možete potražiti neku drugu verziju na sajtu Adobe-a. Ako se odlučite za ovu drugu mogućnost, da biste preuzeli verziju Acrobat Reader-a koja vam omogućava da koristite indeks za pretraživanje, uključite opciju "Include option for searching PDF files" koja je na početku isključena.

Sve arhive sa PDF fajlovima koje se nalaze na ovom sajtu su samoraspakujuće - da biste ih raspakovali dovoljno je da ih smestite u željeni direktorijum i pokrenete kao i svaki drugi program. Da biste koristili indeks za pretraživanje, on i celo Sveto Pismo moraju biti raspakovani u istom direktorijumu.

Get Acrobat Reader


Polazna stranica | Biblija | Indeks tema | Konkordans
O nama | Kontakt