Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

20002    Adventistički teološki f.   (Milosavljevic, 16.12.2003 23:47:22)

  Bilo bi posteno i fer sa vase strane (sto vam je mozda tesko) da osobama koje se interesuju za Teoloski Fakultet ukazete da je taj fakultet koji vi nudite nije Teoloski Fakultet Srpske Pravoslavne Crkve vec ADVENTISTICKI! Nemojte se praviti naivni da vas ovde pitaju vernici adventistcke zajednice!
Dobro znate da se jedva 7-8 mladih adventista zainteresovalo za vas fakultet u ovoj skolskoj godini, i da po svim vasim bogomoljama lepite reklame za tu ustanovu, a i sami vasi propovednici vrse kampanju za upis.
Prema tome vise je nego ocigledno da su vam ovde postavili pitanje vernici Pravoslavne Crkve.
I zato nemojte glumiti neupucenost! To je vase licemerje!
Recite jasno ko ste! Osim ako se ne stidite toga?Odgovor:

Postovani gospodine Milosavljevicu, hvala i na ovom uvredljivom prilogu ako ce pomoci da ubuduce ne bude takvih nesporazuma. Poslusali smo Vas i dopunili odgovore na pitanja broj 44, 20000 i 20001.

> Dobro znate [...]

Nisam ni u kakvom kontaktu sa Adventistickim Teoloskim Fakultetom i NE znam koliko se kandidata prijavilo za polaganje prijemnih ispita ove godine. Na ovom sajtu se nista ne nudi niti reklamira (osim Biblije i biblijskog CD-a), samo odgovaramo na pitanja koja posetioci postave. Informacija o necemu sto se reklamira postavi se na vidno mesto, a ne u rubriku u koju je za 2.5 godine poslato 13 priloga!

> po svim vasim bogomoljama [...]

U crkvi (da izustim tu rec koju Vi na sve nacine izbegavate) koju posecujem ne postoji reklama za upis na Teoloski Fakultet i ni rec nije recena o tome sa propovedaonice. Dakle, opet pogresno. A cak i da je tako, sta tu ima lose? Izvinite sto pitam, koliko ste Vi adventistickih crkava posetili u poslednje vreme, kada dobro znate sta se tamo desava?

> jedva 7-8 mladih [...]

Zanimljivo je sa kakvom sigurnoscu pisete, a za ovako mali broj ne znate tacnu vrednost! Cak i da je tako, na ovom sajtu su u poslednjih godinu i po dana postavljena DVA (2) pitanja u vezi Teoloskog Fakulteta. Koliko znam, dva je jos uvek manje od sedam, pa cak i od osam. Dakle, niti ja mogu da tvrdim da su ta pitanja postavili adventisti, niti Vi mozete da tvrdite da su ih postavili pravoslavci.

Ako sam dobro razumeo, po Vama vernike Srpske Pravoslavne Crkve cak i same informacije o drugim verskim zajednicama mogu da uzdrmaju, i zato bi oni trebali da budu nedodirljivi?!? Srecom, nije tako... Od takvih vernika ni Adventisticka Crkva ne bi imala vajde, niti oni od te crkve. Meni licno je mnogo bitnije da li je neko dobar covek, koji razmislja svojom glavom, i dobar, iskren hriscanin, nego da li je adventista!

Par reci i o ovom sajtu. Koliko ja znam, fakultet Srpske Pravoslavne Crkve se zove Bogoslovski, a ne teoloski, i ne nalazi se na Banovom brdu. Na puno mesta na sajtu pise da smo adventisti, ali da se malo i nasalim: mislim da svako ko je ikad video bar jedan pravoslavni sajt moze na prvi pogled da prepozna da ovaj sajt nije pravoslavni - nema ikona, krstova, fontova kao sto su C_Miroslav i C_Sveti_Nikola, dakle stvari bez kojih je pravoslavlje nezamislivo... I nazalost, vrlo je malo pravoslavnih sajtova na kojima je naglasak stavljen na Bibliju!

Izvinite sto cu biti slobodan da napisem nesto o Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Nema svrhe stititi se od neistomisljenika blokiranjem informacija. Ako zeli da zadrzi mlade, SPC treba da im ponudi nesto vise od formi, obreda i lepih gradjevina: treba da ih nauci Bibliji i da ih uputi na Zivog Boga, koji jedini pruza mir u dusi!

Hvala jos jednom na sugestijama, izvinite ako sam i ja bio ostar u odgovoru, i nadam se da cemo ubuduce komunicirati u zdravijem duhu.

A.S.