Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

10001    Prodaja duse   (Lazar, 1.4.2002 16:10:51)

  DA LI JE VAZNIJE TO DA LI SAM PRODAO DUSU SVOJU, ILI TO DA IMAM SVE TO POZELIM?
Odgovor:

Ako dozvolite dao bih Vam jedan prijateljski savet. Obraćam Vam se kao Pravoslavcu i kao Hrišćaninu i to sa dužnim poštovanjem prema Pravoslavnoj crkvi i Hrišćanstvu. Naglašavam da među pravoslavcima imam prijatelje i sa njima uvek mogu da nađem zajednički jezik. U svom propovedanju Jevanđelja nemojte pokušavati da pobijete druge da biste pokazali da ste u pravu. Odbranite svoju doktrinu. Učite ljude religiji, a ne stvaranju antagonizma prema onima koji ne razmišljaju kao Vi. Ljubav je u osnovi hrišćanstva, a ne borba i rivalstvo. Pokušajte da pronađete tekstove i govore profesora dr Radovana Bigovića. Videćete koliko je hrišćanstvo lepo i korisno.

Prijateljski pozdrav

Zoran JovanovićPostovani, moj slucaj je upravo suprotan od ovoga sto pisete: da NISAM adventista imao bih sve sto pozelim! Medjutim, nije mi zao.

Izvinjavam se sto pominjem i ovo, jer nije u skladu sa principima ovog sajta da se govori o denominacijama, ali mislim da bi bez ove informacije odgovor bio nekompletan. Hriscanska Adventisticka crkva se finansira iskljucivo prilozima vernika. Ti prilozi su 100% dobrovoljni, cak do te mere da se obecanja data u vezi priloga ne moraju ispuniti! Takodje se ni obredi ne naplacuju.

A sto se tice "prodavanja duse", molim pogledajte odgovor na pitanje broj 78.

Aleksandar Stojkovic