Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

175    Masturbiranje   (Anonimni posetilac, 18.8.2004 18:23:15)

  Da li je opasno po zdravlje kada
se masturbira svakodnevno, to jest
svaki dan redovno, sve dane u godini?

Ako jeste, kakve su posledice toga,
mislim po zdravlje?

Da li onaj ili ona koji/koja masturbira
ima isti zivotni vek kao oni sto
to ne cine?

Da li je masturbiranje suprotno
Svetom Pismu to jest greh protiv Boga?

Pozdrav.Odgovor:

O tome da li je masturbiranje suprotno Svetom Pismu možete pročitati u drugom delu odgovora na pitanje broj 99. A u vezi zdravstvenih posledica masturbiranja, molim konsultujte se sa lekarom.

Dozvolite da primetim, svakako da svi želimo da imamo što duži životni vek, ali smatram da je kvalitet života ipak važniji nego njegovo trajanje. Pod time mislim pre svega na duhovni, emotivni, društveni kvalitet, pa tek zatim na lagodnosti i uživanja. Masturbiranje pruža samo mali deo zadovoljstava koje omogućava brak. Mnogo je bolje potražiti dobrog bračnog druga i zasnovati porodicu, nego biti "sam sebi dovoljan". Uzrok masturbiranja najčešće su nezadovoljstva, frustracije i slično – njime se samo beži od problema.

Osim toga, pre ili kasnije svi ćemo umreti i napustiti ovaj mučni svet. A Bog nam je svima obećao vaskrsenje i večni život u raju, ako prihvatimo Isusa Hrista i živimo po Njegovoj volji. Sva zadovoljstva ovoga sveta ne mogu se uporediti sa tim! Bog nam je čak obećao i pomoć u svakodnevnoj borbi sa iskušenjima. Svakoga dana možete se obratiti Bogu u molitvi i zamoliti Ga da Vam pomogne da Ga bolje upoznate, da savladate iskušenja, da znate šta da radite u raznim situacijama. Svakoga dana možete se družiti sa Bogom kroz proučavanje Svetog Pisma. Bez obzira kako ste do sada živeli, i Vaš život može postati kvalitetniji uz Božju pomoć.

A.S.