Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

158    Molitva   (Ivana Markovic, 3.4.2004 1:22:26)

  Da li i kako pravoslavna vera nalaze verniku da se moli?Odgovor:

Postovana Ivana, odgovoricemo Vam na osnovu Biblije, jer Biblija je putokaz koji je Bog ostavio vernima, jos vazniji od ucenja Crkava. Molitva je vrlo vazan, neophodan deo hriscanskog zivota. To je razgovor sa samim Bogom, koji je Vas najbolji Prijatelj, pun ljubavi i uvek spreman da Vas slusa. Kroz razgovor sa Bogom mi Ga bolje upoznajemo. Jer, kako verovati nekome koga ne poznajemo?!? On nam odgovara uslisenjem (ili neuslisenjem) nasih molitava, i kroz svoju pisanu rec - Bibliju.

Kako se moliti? Najkrace receno, molitva treba pre svega da dolazi IZ SRCA i da bude odraz Vasih trenutnih duhovnih i telesnih potreba. Nigde u Bibliji necete naci da je neko od vernih citao ili govorio napamet naucenu molitvu. I najlepsa molitva, ako se samo procita forme radi ili izdeklamuje napamet ne dodirnuvsi srce, pred Bogom ne vredi nista! Gospod Isus Hristos pohvalio je jednostavnu ali iskrenu molitvu poniznog carinika (Luka 18:13).

Za vise informacija, molim pogledajte odgovor na pitanje broj 107. Sa Vasim pitanjem delimicno su u vezi i odgovori broj 153, 136, 1, 54, 71, 89 i 142. Sve najbolje!

A.S.