Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

153    Molitva   (gordana flok, 18.3.2004 13:41:12)

  Dali se moze molitvama skinuti grijeh sa sebe,kako se treba moliti.Odgovor:

Postovana Gordana, odlicno pitanje! Molitva je veoma vazna na hriscanskom putu, ali nije neki "carobni stapic" koji sam po sebi skida greh i resava probleme. Gospod Isus Hristos je taj koji uklanja greh, On je Vas milostivi Spasitelj koji je vec platio cenu za Vase grehe. Molitva je pre svega razgovor sa Bogom kao zivom Osobom i Vasim najboljim Prijateljem. Kao sto razgovaramo npr. sa svojim ocem i majkom, tako treba da razgovaramo i sa nasim Nebeskim Ocem. Mi Njemu govorimo u molitvi, iznoseci svoju zahvalnost, kajanje, potrebe i probleme. A On nam odgovara kroz svoju Rec - Bibliju (Sveto Pismo), dajuci nam razumevanje. Takodje nam odgovara usmeravajuci okolnosti naseg zivota i zivota drugih ljudi. Zato su molitva i proucavanje Biblije vrlo vazni kao nacin da bolje upoznamo Boga i Njegovu volju za nas.

Da bi gresi bili oprosteni, potrebno je da ih priznamo Bogu u molitvi i da Ga zamolimo za oprostaj. Ako smo svojim grehom ostetili nekog coveka, treba i njemu da priznamo i, ukoliko je moguce, nadoknadimo stetu. I sto je vrlo vazno, potrebno je da trazimo od Boga snagu da vise ne radimo tako, pre svega da svoje misli drzimo cistim. To je dovoljno. Verujte da Bog oprasta Vase grehe cim se za njih iskreno pokajete. Neki hriscani predstavljaju Boga kao strogog sudiju koji jedva ceka da nas kazni i kome se moramo obracati preko raznih posrednika. To nije istina! Uzmite svoju Bibliju i procitajte npr. iz Rimljanima poslanice, glava 8, stihovi 26-27, 31-35 i 38-39. Tamo pise da se sam Gospod Isus Hristos i Gospod Duh Sveti mole pred Ocem za nas i prenose nase molitve, i da nas nikakvi problemi ne mogu rastaviti od Bozje ljubavi!

U vezi drugog dela Vaseg pitanja, molim pogledajte odgovor na pitanje broj 107. Sa Vasim pitanjem delimicno su u vezi i odgovori broj 136, 1, 54, 71, 89 i 142. Sve najbolje!

A.S.