Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

147    MPC   (Mile S, 6.2.2004 16:41:17)

  Zivim u Makedoniji, i ja sam Makedonac sa pravoslavnom verom. Nama "prostodusnim vernicima" iz Makedonije uopste nije jasno zasto S.P.Crkva "ne priznaje nasu M.P.Crkvu". Zasto kaze da smo nevernici, raskolnici. Vracanje u istoriji: koja crkva je kojoj kcerka, pa da li je prva Ohridska ili Pecka arhiepiskopija; patrijarsija ...
Zar pravoslavna braca iz Srbije ne uvida da nas je islam savladao, i da na potisnuje. Zasto SPC ne vidi stvari sa distance. Nasa pravoslavna bratija Bugari nam ne priznaju jezik, Grci ime, a Vi ni Crkvu ni ime ni drzavu.Zasto mi to nerazumemo ili ... U nadi da nikog nisam povredio i uvredio i bez nikakvih zadnjih namera pozdrav i ako moze neko da nam odgovori. BOG JE SA NAMA I VAMA.Odgovor:

Dragi brate u Hristu! Usudjujem se da Te nazovem bratom iako nisam pravoslavne veroispovesti, jer smo svi u Hristu braca, i sam nas Gospod Isus Hristos ne stidi se da nas gresnike nazove bracom (Jevrejima 2:11). "Kako je lepo i krasno kad sva braca zive zajedno", pise u Psalmu 133:1.

Stvari koje si naveo su zaista vrlo cudne, ali ne bih ulazio u razloge tih nesporazuma. Samo bih Ti rekao da smatram da nije Bogu po volji kada se religija mesa sa politikom. Spoj religije i politike Biblija naziva "blud" (Otkrivenje 17:1-2). Govori se da ce i u samoj hriscanskoj Crkvi postati "vukovi grabljivi" (Dela 20:29).

Takodje, zelim da Te podsetim da Bog poznaje licno svakog coveka, i sudi svakome licno. Ako sam clan ili cak vodja najispravnije Crkve a zivim pogresno, pripadnost Crkvi mi nece nista vredeti, i obrnuto. Svako od nas pre svega treba da ocisti svoj put pred Bogom, a ostalo ce Bog izneti na videlo u svoje vreme.

Zato bih Ti kao dodatnu literaturu preporucio tecaj Dopisne Biblijske Skole. To je besplatni tecaj koji ce Ti pomoci da bolje upoznas Bozju Rec - Bibliju, i tako se jos vise priblizis Bogu. Tecaj postoji i na makedonskom jeziku. Dodatne informacije mozes saznati na sajtu www.biblijagovori.info. Sve najbolje!

A.S.