Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

115    Gde je Nebo?   (Miodrag Milosavljevic, 20.5.2003 0:39:38)

  [Na osnovu pitanja broj 90]
Mislim da naslucujete moje sledece pitanje: Gde se nalazi Nebo? Vas odgovor nije sasvim korektan - mogli ste jednako reci i: "Nalazi se u prostoru i vremenu", ali to ne pomaze bas puno, zar ne?

Pozdrav, MiodragOdgovor:

Poštovani Miodraže, hrišćani znaju o Bogu onoliko koliko im je On otkrio o sebi, pre svega kroz Bibliju. Svrha Biblije i drugih Božjih otkrivenja NIJE da pruže odgovore na sva pitanja koja nama mogu pasti na pamet. Štaviše, Biblija pominje da ima stvari koje ni anđeli ne znaju, pa čak i nečega što sam Bog Sin nije znao dok je kao čovek bio na zemlji (Mar. 13,32; 1. Pet. 1,12)! A kamoli da mi slabi smrtnici možemo znati odgovore na sva pitanja. Biblija nas savetuje da se klonimo praznih priča i "lažno nazvanog razuma" (molim pročitajte 1. Tim. 6,21.22; 4,7.8; 6,3-5; 2. Tim. 2,16.23; Prop. 12,12.13; Jovan 16,12). A čak i kad bismo znali "sve tajne i sva znanja", to ne vredi ništa ako nismo prožeti božanskom ljubavlju (1. Kor. 13)!

Ali, imajte u vidu da će spašeni kroz svu večnost sticati nova znanja i otkrivati odgovore na pitanja koja su na ovoj zemlji ostala neodgovorena. Zato, osnovna svrha Biblije je da upućuje ljude na Spasitelja. Ona služi za popravljanje, "poučavanje u pravdi" i pripremu za dobra dela (2. Tim. 3,16.17).

Miodraže, da li ste spašeni? Da li ste upoznali Isusa Hrista kao svog ličnog Prijatelja i Spasitelja? Da li Mu predajete svoje srce i svoj život svakog dana? Ako na ova pitanja ne možete da odgovorite pozitivno, sve drugo ništa ne vredi! Ako niste spašeni, sve ovo je prazno filozofiranje i gubljenje vremena.

Bog nam nije otkrio gde je Nebo, najverovatnije zato što ne bismo mogli to da shvatimo. Nemojte zaboraviti da Bog nije ograničen prostorom i vremenom. On je postavio zakone fizike kakve mi poznajemo, ali ima stihova u Bibliji iz kojih se može zaključiti da Bog i anđeli nisu ograničeni tim zakonima!

Ukratko o korektnosti odgovora na Vaše pitanje pod brojem 90: mi ne umemo niti želimo da čitamo misli. Ako ste želeli da Vam preciznije odgovorimo gde je Nebo, to ste trebali direktno da pitate, jer za jednog hrišćanina, izraz "na Nebu" je sasvim dovoljna odrednica. Osim toga, Vaš prilog se sastojao od nekoliko potpitanja, na koja smo odgovorili, a ne samo pitanja u vezi sadašnje lokacije Hristovog tela.

Na kraju, da parafraziram 1. Kor. 13,2.3 i Vaš prilog: I ako bih znao gde je Nebo a ne bih imao ljubavi i ne bih bio spašen, to ne pomaže baš puno, zar ne? Najtoplije Vas molim u ime Hristovo, pomirite se sa Bogom i pustite da Vas On vodi! Iskusite spasenje koje Vam On nudi.

A. Stojković