Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

72    Sv. Jovan Bogoslov   (iznogud, 31.3.2002 19:58:15)

  Gde mogu naci biografiju sv.Jovana Bogoslova ? Narocito nakon otkrovenja na Patmosu, sta mu se sve desavalo ? Mislim da nije mucenicki postradao, ali da je ipak bio progonjen.

Ako je moguce, molim Vas da mi odgovore posaljete i na mail.
Postavljam pitanja koja nisu dobila zadovoljavajuci odgovor na konferenciji yu.forum.religija. Vec godinama u toj konferenciji nedostaje autoritet (ili grupa) koji bi kontinuirano davao kvalitetne odgovore, barem sto se pravoslavlja tice. Drago mi je sto sam najzad nasao ovaj forum gde postoji nesto slicno, pa oprostite sto postavljam pitanja koja su vec negde ranije pokretana.



Odgovor:

Biografiju sv. Jovana Bogoslova možete naći u knjizi »Apokalipsa« pisca Marvin Maksvela. U ovoj knjizi su objašnjeni svi glavni momenti života sv. Jovana. Knjigu možete naručiti preko knjižare »Preporod«, na telefon 011/4461-835 ili e-mail akp@eunet.yu.

Rekli ste da mislite da nije mučenički posradao. Vaše mišljenje je ispravno, jer to je jedini Hristov učenik koji je umro prirodnom smrću. Pošto se sve to nalazi u knjizi koju smo Vam preporučili, smatramo da ćete biti zadovoljni njenim sadržajem, koji će, verujemo, odgovoriti na sva Vaša pitanja.

ZM