Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

69    Prava vest Biblije   (Allin Lea , 26.3.2002 14:53:24)

  da li samo adventisti osim drugih verskih zajednica prenose pravu vest Biblije?
lea.Odgovor:

Vest Biblije je u osnovi vrlo jednostavna:

"Bogu je tako omilio svet da je i Sina svog jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne propadne, nego da ima zivot vecni." (Jovan 3:16)

"Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dusom svojom, i svom misli svojom, i bliznjeg svog kao samog sebe." (Matej 22:37.39)

"Veruj Gospoda Isusa Hrista i spasces se." (Dela 16:31)

Sve sto je preko ovih i slicnih osnovnih ucenja, koja su zajednicka za sve hriscane, moze uciniti da izgubimo iz vida ove stvari i promasimo cilj. Druga glava poslanice Rimljanima jasno govori da ce Bog svakome dati ne po ispravnosti doktrine, vec po tome da li je ziveo u skladu sa onim sto je znao, bez obzira koliko je to njegovo znanje bilo. (To, naravno, ne znaci da treba da izbegavamo nova saznanja.) Isto kaze i Matej 25:31-46. Molim procitajte te tekstove. Slicno kaze i sledeci stih:

"Covek gleda sto je na ocima, a Gospod gleda na srce." (1. Samuilova 16:7)

U vezi "nadgradnje": svaki covek ce reci da je ucenje denominacije kojoj pripada najispravnije. Ima nazalost i mnogih koji su vrlo netolerantni prema onima koji veruju drugacije. Medjutim, veliko je pitanje da li na ovoj zemlji, u uslovima greha, bilo koja denominacija ili pojedinac moze dostici kompletnu i potpuno ispravnu biblijsku doktrinu. Treba biti otvoren za glas Bozjeg Duha, i Bog ce dati razumevanje. Ali, opet ponavljam, po mom licnom misljenju, sve preko osnovnih principa i njihove prakticne primene je sekundarno. Npr. ako vidim nekoga kome je potrebna pomoc i ne pomognem mu, moja ispravna doktrina ne znaci nista.

Sto se tice adventista, ili bilo koje druge denominacije, mozete potraziti neki sajt adventisticke crkve i procitati njena verovanja. Onda uzmite svoju Bibliju i sami za sebe, uz molitvu, uporedite ta verovanja sa Biblijom. Jer, "svaki od nas ce dati Bogu odgovor za sebe." (Rimljanima 14:12)

Ako zelite pogledajte i odgovore na pitanja 38 i 15.

Aleksandar Stojkovic