Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

65    Adventisti   (Kuzmanovic Ivica, 23.3.2002 23:59:56)

  Kao odgovor na jedno postavljeno pitanje odgovorili ste da ste zavrsili Teoloski fakultet u Beogradu. Zasto niste naznacili da je to Adventisticki Teoloski fakultet na Banovom brdu. Zasto na naslovnoj strani vaseg sajta ne naznacite da je ovo zapravo adventisticki-sektaski sajt,zasto vesto skrivate da ste adventisti ako ste zaista tako uvereni u vasu veru?!
Ne ocekujem da ce te ova pitanje prikazati na sajtu ali ako ste zaista dobronamerni i cvrsto verujuci onda me razuverite ,odgovorite na moja pitanja i objavite na sajtu.
Odgovor:

Postovani, nema razloga da ne prikazemo Vase pitanje! Dobar deo ovog odgovora vec se nalazi u nekim ranijim odgovorima, ali nije zgoreg da ponovim. Na stranici "Ekipa", dostupnoj direktno sa naslovne stranice, jasno pise da su ovaj projekat sproveli adventisti. I iz rubrike za pitanja mozete videti da je mnogim posetiocima ovog sajta sasvim jasno da adventisti stoje iza njega. Vasa tvrdnja da skrivamo da smo adventisti uopste ne stoji. Ipak, zahvalan sam Vam na sugestiji da to treba jos jasnije oznaciti.

Medjutim, treba da znate i ovo: Hriscanska adventisticka crkva kao organizacija ni na koji nacin ne stoji iza ovog sajta. Ovo je 100% privatni sajt. I sto je jos vaznije: namena ovog sajta je propagiranje BIBLIJE, a ne adventizma ili bilo koje druge veroispovesti. Ako Bibliju smatrate, da upotrebim Vas izraz, sektaskom literaturom, onda zaista na vrhu naslovne stranice treba velikim slovima napisati "SEKTA"!

Zaista je zalosno sto je pojedinim posetiocima ovog sajta bitnije KO radi nego STA radi. Bilo kakva aktivnost neistomisljenika im bode oci, jer ocigledno nastupaju sa velikim predubedjenjima. U korenu takvog ponasanja najcesce je upravo ono sto se nama prebacuje - nedostatak sigurnosti u ispravnost svog verovanja i nedostatak licne zajednice sa Zivim Bogom. Onaj ko je ubedjen u ispravnost svog verovanja, sa neistomisljenicima razgovara na osnovu biblijskih argumenata a ne uz uvrede i etikete. Onaj ko je u zajednici sa Zivim Bogom pokusace da pomogne neistomisljenicima da Ga i oni upoznaju, a nece ih gurati od Njega svojim grubim nastupom.

Bio bih slobodan da Vas uputim na sledece tekstove iz Biblije: Rimljanima 14:4-12; Matej 7:1-5; 1. Samuilova 16:7; Jeremija 7:4-5; Luka 9:54-56; Luka 10:30-37; Matej 11:28-30. Pogledajte i odgovore na pitanje 38 i drugi deo odgovora na pitanje 41, posebno tekstove Biblije pomenute u tim odgovorima.

Ukratko i o sektama. Sta su sekte? Da li Biblija govori o tome? U Bibliji se ne pominje rec "sekta", koja potice iz latinskog jezika, ali se pominje rec "jeres", koja potice iz grckog i odgovara toj latinskoj reci. U Delima 5:17, 15:5 i 26:5 fariseji i sadukeji, dakle vodeci verski pravci onog vremena, koji su imali dugu tradiciju, nazvani su "jeres", tj. "sekta"! Isto tako, u Delima 24:14-16 i drugim tekstovima stoji da su Jevreji hriscane takodje nazivali "jeres", tj. "sekta". Ko je od njih bio u pravu? Sta je merilo? Kao sto se vidi iz Dela 24:14 (drugi deo) i mnogih drugih tekstova: samo i jedino BIBLIJA!

Zaista nismo krivi sto je nama prvima dosla ideja da otkucamo Vuk-Danicicev prevod Biblije i ucinimo ga dostupnim preko Interneta. Hvala na razumevanju i nadam se da cemo ubuduce komunicirati u zdravijem duhu.

Aleksandar Stojkovic