Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

45    Posvećivanje veri   (milos, 6.2.2002 11:26:06)

  Odlucio sam da vise vremena posvetim Hristu i veri.Na pocetku sam,pa bih vas zamolio da mi preporucite neke knjige ili neke vazne savete.Odgovor:

Veoma dobra odluka! Samo napred! Sveti apostol Pavle, apostol neznabozaca, pisao je svojim novoobracenicima u Korintu u svojoj pastoralnoj poslanici II. Korincanima 3,18 ovako: "Mi pak svi koji otkrivenim licem gledamo slavu Gospodnju, preobrazavamo se u ono isto oblicje, iz slave u slavu, kao od Gospodnjeg Duha." Citanje i razmisljanje o zivotu i radu naseg Gospoda Isusa Hrista ima za nas veoma vazne posledice odnosno rezultate. Ono je sudbonosno za svakoga, kako za ovaj tako i za buduci zivot. Najbolji nacin da se proucava zivot i rad Isusa Hrista su Jevandjelja zapisana u Novom Zavetu. Od drugih knjiga preporucujem: "Zvezda nad Vitlejemom", "Isus Hristos Jagnje Bozje", "Drama na Golgoti", "Ceznja Vekova". Pozdrav,

Hadzi-JovanNajidealnija literatura je Sveto Pismo – Biblija. Sveto Pismo se sastoji iz više knjiga i podeljeno je na dva dela: Stari Zavet i Novi Zavet.

Stari Zavet opisuje istorijske događaje od samog početka, stvaranja naše planete Zemlje pa sve do povratka Izrailjskog naroda iz vavilonskog ropstva; tu su još i proročke knjige (knjige koje su pisali proroci) kao i knjige poezije (Knjiga o Jovu, Psalmi, Priče Solomunove, Knjiga Propovednikova i Pesma nad Pesmama).

Novi Zavet govori o životu i radu Isusa Hrista, Sina Božijeg, dok je boravio ovde na zemlji, kao i o prvoj hrišćanskoj crkvi posle Njegovog vaskrsenja i vaznesenja na Nebo. Takođe sadrži i poslanice (pisma) apostola, koji su ovim poslanicama savetovali novoosnovane hrišćanske crkve. Na kraju Novog Zaveta se nalazi i jedna proročka knjiga, Apokalipsa (što u prevodu znači Otkrivenje) koju je napisao apostol Jovan.

Savetujem Vam da najpre pročitate Novi Zavet, jer on upravo govori o Hristu i o veri što Vas posebno interesuje.

Postoji i jedan poseban vid proučavanja Svetog Pisma putem Dopisne Biblijske Škole. Tečaj je besplatan i bez ikakvih obaveza. Potrebno je samo da pošaljete adresu na koju želite da Vam pristiže materijal, i ova ustanova će Vam poslati lekcije koje će Vam pomoći da postepeno proučavate Sveto Pismo. Adresa Dopisne Biblijske Škole je:

Dopisna Biblijska Škola
Poštanski pregradak 20
11091 Rakovica

Pozdrav,

Milenko VučetićDopisna biblijska skola odnedavno se moze pohadjati i preko Internet-a: biblijagovori.info.

Pre svega bih Vam preporucio licno proucavanje Biblije, uz stalnu molitvu za bozansku mudrost. Molim pogledajte i odgovor na pitanje broj 22.

Aleksandar Stojkovic