Spisak i pretraga ove kategorije Novi prilog u ovoj kategoriji Polazna strana

11    Racionalni dokazi   (Anonimni posetilac, 27.9.2001 2:07:05)

  Zamolio bih vas da mi date racionalne dokaze da je vase verovanje pravo i da mi date naslove knjiga koje daju vas stav prema ateizmu,Islamu,hinduizmu,budizmu.Unapred zahvalanOdgovor:

Za moje verovanje imam puno racionalnog saznanja utemeljenog na dubokom istrazivanju Svetog Pisma, koje smatram glavnim kriterijumom za opste verovanje. Pored toga moje uverenje je utemeljeno i na licnom iskustvu i duhovnom dozivljaju onoga sto verujem, a samim tim i sve vecem saznanju i iskustvu sa Onim u koga verujem. Put kojim sam krenuo podrazumeva cistu doktrinu, racionalnu i utemeljenu na pravilnim principima tumacenja Biblije. Tu su plod moje vere: mir, sigurnost, radost, uverenje da je Bog moj otac, moj prijatelj i istinski vodic za ovaj i za vecni zivot.

Saznanje o osnovnim tackama verovanja kao sto su: spasenje, stanje mrtvih, nacin zivota (fizicko, intelektualno i duhovno zdravlje), Hristov drugi dolazak, dan odmora... Sve su to elementi koji me duboko osvedocavaju da je moje verovanje pravo i da je put kojim sam krenuo onaj koji je Isus trasirao za sve one koji zele biti na tom putu.

Knjige:

"Savremeni covek i Biblija" (H. Hajnc)
"Uvod u Hriscansku Teologiju" (R. Rice)
"Isus Hristos u Kuranu" (N.N.)
i neizostavno Sveto Pismo!

Zvezdan RaicevicBio bih slobodan da navedeni spisak literature dopunim jednim naslovom koji se relativno skoro pojavio: "Ateizam ili hriscanstvo", Dr. Jovan Ilijev.

Postoje mnoge dodirne tacke izmedju raznih religija. Medjutim, postoji i nesto po cemu se hriscanstvo razlikuje od svih drugih. Naime, koliko je meni poznato, od svih religija samo u hriscanstvu postoje ideje da Bog bezuslovno voli ljude, cak do te mere da je Sin Bozji umro za spasenje ljudi, da ljudi treba da vole Boga ali imaju i slobodnu volju da Ga ne vole, i slicno.

Aleksandar Stojkovic